Старите къщи на Казанлък ще станат част от тематична публична изложба

Старите къщи на Казанлък ще станат част от тематична публична изложба. Това обявиха от казанлъшкото Читалище „Искра - 1860“, което спечели финансиране в размер на 3 525 лева за своя проект „Старите къщи на Казанлък - част от архитектурното богатство на Долината”.

Предстои старите казанлъшки къщи да бъдат заснети, а кадрите да послужат за тематичната публична изложба. В рамките на Фестивала на розата фотографските пана ще бъдат експонирани заедно с творби на младите казанлъшки художници от „Синьо”, изобразяващи старите казанлъшки постройки.

Проектът е един от 22-та на различни граждански организации от България, които получават финансова подкрепа за реализацията си в третото издание на най- голямата - социално отговорна инициатива на  голяма  търговска верига, която има свой магазин в Казанлък. В изпълнението му се включва и читалищната школа по изобразително изкуство „Синьо”, с ръководител Мариела Попова.

Печелившите проекти, сред които и този на Читалище „Искра“,  бяха представени и наградени на официална церемония със специалното участие на Томислав Дончев, вицепремиер и председател на Съвет за развитие на гражданското общество към Министерски съвет. /Дарик

6.12.2019