Областният съвет на БСП подкрепи подписката срещу скандалната сделка на ЧЕЗ

Областният съвет на БСП на заседание  подкрепи събирането на подписи против скандалната сделка на ЧЕЗ, заради  острата обществена реакция.  Подписката е срещу осъществената  на тъмно, непрозрачно за българските гражданите и засягаща пряко народа ни сделка. Подписалите се са за отмяната й. Те  настояват  да са информирани за  условията й, както й кои са истинските собственици, криещи се зад Гинка Върбакова.

„Задължително да се  установят всички факти и обстоятелства около процедурата, която доведе до избора на фирма, създадена преди няколко месеца, с капитал от едва 50 000 лв. за купувач на едно от най-големите енергийни предприятия в страната”, заявиха областните социалисти.

В заседанието участваха народните представители Драгомир Стойнев, Георги Гьоков и Донка Симеонова, които представиха дейността на Парламентарната група на „БСП за България”.

По предложение на „БСП за България“ се създава Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства във връзка с планираната продажба ЧЕЗ в България.

 

12 март 2018