Бюджетът на община Казанлък е като Истанбулската конвенция

За 7 години управление ГЕРБ са вдигнали многократно таксите за граждани

„Бюджетът на община Казанлък е като Истанбулската конвенция. Там се говори за социална роля, а тук - за социален статус“.Така определи проекта на финансовата рамка за 2018г. председателят на Групата съветници на БСП Пламен Караджов, коментирайки единственият посочен главен приоритет  в бюджета „подобряване социалния статус на общинските служители“.

„Кой социален статус ще променя бюджета за 2018-та година?” - попита Караджов общинското ръководство и съветниците от ГЕРБ по време на заседанието на местния парламент и не беше изненадан, че не са прочели текстовата част на внесения проект.   „Социален статус е позицията на даден индивид, заемаща в обществото. Той бива или вроден или придобит. Вроденият е пол, възраст, семейно положение, етнос, а придобитият - позицията, която достига даден човек, благодарение на неговите лични качества”. Той припомни предложение на социалистите преди 4 месеца, което общината е неглижирала относно заплатите на служителите, а днес е извела приоритетно. Социалистът поиска кметът на общината да му покаже сред красивите бюджетни таблици къде е политиката  за гражданите, за децата, училищата, демографската криза, културата, спорта и т.н.

БСП припомни, че за 7 години управление ГЕРБ са вдигнали многократно таксата смет за IMG_0806граждани и фирми, таксите за детски градини, цените на услугите за жителите на общината, купона за детската млечна кухня. Съветниците на БСП в Казанлък считат, че така предложен бюджетът ще продължава да товари гражданите и фирмите, без да има цели и политика, нито към младите семейства, нито за спорта, 10 години не са се променяли субсидиите за пенсионерските клубове.

„А от предложената Инвестиционна програма се вижда, че в селата на община Казанлък всичко е перфектно, те са като в приказка”, заяви ръководителят на Групата общински съветници на левицата, който поясни, че  за БСП не е изненада това, че нито едно тяхно предложение не е част от проекта на бюджета. „Предложенията, които сме внесли по комисиите не са просто наша приумица или сън, който сме сънували снощи, те са реални предложения и искания на хората от цялата община, някои от тях са внасяни и с подписки преди 2-3 години”, подчерта Пламен Караджов, обръщайки се на сесията към управляващите, че е време да чуят опозицията.

24.01.2018