БСП представя визия за България на национално съвещание

БСП представя визия за България на национално съвещание

БСП ще представи визия за България на голямо национално съвещание. В него ще участват общинските и областните председатели на партията, кметове, общински съветници, депутати и членовете на Националния съвет на левицата. Това обяви на днешното заседание на НС на БСП председателят на партията Корнелия Нинова. Дата на форума ще бъде определена от Изпълнителното бюро и се очаква да е през май.

В края на април предстои посещение на делегация на ПЕС в София, с която ще бъдат обсъдени леви политики. В началото на април е предвидено посещение на лидера на БСП Корнелия Нинова в Черна гора и Албания, където тя ще се срещне с лидерите на партии от политическото семейство. За 16 май, в София, е насрочена среща на премиерите, комисарите и председателите на леви партии от Европа.

Продължават и изнесените заседания на ИБ на БСП в страната. Следващото е предвидено за 27 март в Пазарджик, където ще бъдат осбъдени местни проблеми и политики и организационни въпроси.

25.03.2018 г.

 

Областният съвет на БСП подкрепи подписката срещу скандалната сделка на ЧЕЗ

Областният съвет на БСП подкрепи подписката срещу скандалната сделка на ЧЕЗ

Областният съвет на БСП на заседание  подкрепи събирането на подписи против скандалната сделка на ЧЕЗ, заради  острата обществена реакция.  Подписката е срещу осъществената  на тъмно, непрозрачно за българските гражданите и засягаща пряко народа ни сделка. Подписалите се са за отмяната й. Те  настояват  да са информирани за  условията й, както й кои са истинските собственици, криещи се зад Гинка Върбакова.

„Задължително да се  установят всички факти и обстоятелства около процедурата, която доведе до избора на фирма, създадена преди няколко месеца, с капитал от едва 50 000 лв. за купувач на едно от най-големите енергийни предприятия в страната”, заявиха областните социалисти.

В заседанието участваха народните представители Драгомир Стойнев, Георги Гьоков и Донка Симеонова, които представиха дейността на Парламентарната група на „БСП за България”.

По предложение на „БСП за България“ се създава Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства във връзка с планираната продажба ЧЕЗ в България.

 

12 март 2018

Областният съвет на БСП подкрепи подписката срещу скандалната сделка на ЧЕЗ

Драгомир Стойнев: Правителството да приеме Енергийна стратегия за следващите 30 години

Драгомир Стойнев: Правителството да приеме Енергийна стратегия за следващите 30 години

С  подписката  показваме на правителството, че българския народ са хора мислещи, знаещи и че не приемат подобно задкулисие

„Правителството да приеме Енергийна стратегия за следващите 20-30 години и около нея  да се обединим всички политически сили и да я следваме”, това заяви зам.-председателят на ПГ "БСП за България" Драгомир Стойнев на пресконференция в Стара Загора. Според него в сектор „Енергетика” не трябва да се действа „на парче”, хората са изключително притеснени, заради неяснотите и липсата на секторна политика.

„Нужна е стратегия в дългосрочен план с оглед бъдещите инвестиционни намерения в „Мини Марица-изток”, хората настояват да знаят за цената на въглищата, какво се случва с новите багери, вижда се, че управляващите са доста активни единствено  в назначенията, хубаво е да се чуе отчет колко хора са назначени за една година в „Мини Марица-изток”, за да се знае, че този комплекс не се ползва  само от социална гледна точка преди избори.”, подчерта бившият енергиен министър. По думите му комплексът трябва  да е в изключително добро здраве, да има добра рентабилност, хората да получават редовно своите заплати, да не се притесняват, да имат нужните пари за  ремонтни и инвестиционни дейности.

12 март 2018г.

<< 2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12 >>