Националният съвет на БСП одобри финансиране за партийната телевизия

Националният съвет на БСП одобри финансиране за партийната телевизия

На днешното си заседание Националният съвет на БСП одобри финансиране за пускането на партийна телевизия. Въпросът бе поставян от социалистите в страната многократно през годините и е сред основните им искания.


Ръководството на БСП реши да даде повече пари за общините


На днешното си заседание Националният съвет на БСП реши да увеличи финансирането към местни структури. Това вече беше направено неколкократно още в началото на мандата на сегашното ръководство на партията. Аргументът е, че силата на БСП са организациите по места и те трябва да са напълно финансово обезпечени.


Освен прякото увеличение за структури, продължава да функионира и стартиралият миналата година Фонд за политически инициативи, който отпуска средства на проектен принцип на организациите, които имат добри обществени инициативи.


Още едно ново решение от днес е създаването на звено "Регионална и местна политика" в структурата на Позитано 20, като акцент в дейността му ще бъдат местните избори и работата с кметове.

25.03.2018 г.
 

БСП представя визия за България на национално съвещание

БСП представя визия за България на национално съвещание

БСП ще представи визия за България на голямо национално съвещание. В него ще участват общинските и областните председатели на партията, кметове, общински съветници, депутати и членовете на Националния съвет на левицата. Това обяви на днешното заседание на НС на БСП председателят на партията Корнелия Нинова. Дата на форума ще бъде определена от Изпълнителното бюро и се очаква да е през май.

В края на април предстои посещение на делегация на ПЕС в София, с която ще бъдат обсъдени леви политики. В началото на април е предвидено посещение на лидера на БСП Корнелия Нинова в Черна гора и Албания, където тя ще се срещне с лидерите на партии от политическото семейство. За 16 май, в София, е насрочена среща на премиерите, комисарите и председателите на леви партии от Европа.

Продължават и изнесените заседания на ИБ на БСП в страната. Следващото е предвидено за 27 март в Пазарджик, където ще бъдат осбъдени местни проблеми и политики и организационни въпроси.

25.03.2018 г.

 

Областният съвет на БСП подкрепи подписката срещу скандалната сделка на ЧЕЗ

Областният съвет на БСП подкрепи подписката срещу скандалната сделка на ЧЕЗ

Областният съвет на БСП на заседание  подкрепи събирането на подписи против скандалната сделка на ЧЕЗ, заради  острата обществена реакция.  Подписката е срещу осъществената  на тъмно, непрозрачно за българските гражданите и засягаща пряко народа ни сделка. Подписалите се са за отмяната й. Те  настояват  да са информирани за  условията й, както й кои са истинските собственици, криещи се зад Гинка Върбакова.

„Задължително да се  установят всички факти и обстоятелства около процедурата, която доведе до избора на фирма, създадена преди няколко месеца, с капитал от едва 50 000 лв. за купувач на едно от най-големите енергийни предприятия в страната”, заявиха областните социалисти.

В заседанието участваха народните представители Драгомир Стойнев, Георги Гьоков и Донка Симеонова, които представиха дейността на Парламентарната група на „БСП за България”.

По предложение на „БСП за България“ се създава Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства във връзка с планираната продажба ЧЕЗ в България.

 

12 март 2018

Областният съвет на БСП подкрепи подписката срещу скандалната сделка на ЧЕЗ
<< 2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12 >>