Празникът на розата в Казанлък по байганьовски

Празникът на розата в Казанлък по байганьовски

Празникът на Розата в Казанлък премина и тази година.

Обичам Казанлък и Долината. Обичам Празника и му се радвам, но все по-трудно ми става да възприема, да осмисля и да се примеря с контрастите в него. От международни събития до пълна аматьорщина. От високо изкуство до брутален кич.

Защо не успяваме да доведем в Казанлък платежоспособни туристи? Къде всъщност са туристите от чужбина? Да има, но все така малко на брой и дошли за малко.

Защо се говори и пише в национални и международни медии за Карловския празник, а Казанлък е просто мимоходом в новини?

Защо не успяваме да го превърнем в световен фестивал?

Много пари от проекти се похарчиха в тази посока, а резултатът ... нищожен. Зная отговорът на всички въпроси, но точно отговорът ме натъжава. Иначе Празникът е хубав и има настроение, но към това ли се стремим? Той е такъв от 115 години! Няма ли да се предвижим малко в настоящето?!? За бъдещето даже не смея да попитам! А за европейско ниво да не мечтаем.

Жалко, но иначе кипи голям ентусиазъм, но провинциален, по БАЙГАНЬОВСКИ .... БУЛГАР, БУЛГАР

В Часът на Милен Цветков: Къде е общото между политиката и изкуството?

В Часът на Милен Цветков: Къде е общото между политиката и изкуството?

Защо реши да се завърне към тази своя страст Театъра Васил Самарски 25 години след последната си театрална изява?

Къде е общото между политиката и изкуството  - така започва  разговорът в Часът на Милен Цветков с бившия областен председател на БСП - Стара Загора.

От политиката до театралната сцена – историята на Васил Самарски във видеото -  http://www.vbox7.com/play:92d8cfeafb

9 май 2018

В Часът на Милен Цветков: Къде е общото между политиката и изкуството?

БНР: Казанлъшки социалист стана грузински княз

БНР: Казанлъшки социалист стана грузински княз

Интервю на Зорница Семерджиева в Радио Стара Загора: ТУК

След цели 25 години изяви на политическата сцена и нито една на театралната, казанлъшкият социалист, бивш председател на Общинския съвет в Града на розите, екс областен лидер на столетницата и някогашен кандидат за кмет от левицата  Васил Самарски, се върна обратно към своята любов Мелпомена.
Основателят на драматичния театър в Казанлък „Любомир Кабакчиев“ в Казанлък и негов дългогодишен директор се превъплъти в образа на грузинския княз Вано Пантиашвили.

Ролята му е не само завръщане към театъра, но и дебют на руска сцена в постановката „Ханума“ на Авксентий Цагарели. Въпреки първоначалния отказ да се ангажира с ролята в крайна сметка Васил Самарски не устоял изкушението да играе под режисурата на Олег Ринге и приел. „Нещо се събуди в мен, призна в интервю за радио Стара Загора социалистът, който е завършил Театралното училище за сценични и екранни изкуства в Пловдив.

Какво е усещането да играе на сцената на най-голямата зрителна зала ,на близо 800-хилядния руски град Толиати, би ли изоставил политиката, за да се върне към театъра и в роли на българска сцена, може да чуете в интервюто на Зорница Семерджиева с Васил Самарски в прикачения звуков файл: http://bnr.bg/starazagora/post/100966969/kazanlashki-socialist-stana-gruzinski-knaz

<< 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11 >>