В Часът на Милен Цветков: Къде е общото между политиката и изкуството?

В Часът на Милен Цветков: Къде е общото между политиката и изкуството?

Защо реши да се завърне към тази своя страст Театъра Васил Самарски 25 години след последната си театрална изява?

Къде е общото между политиката и изкуството  - така започва  разговорът в Часът на Милен Цветков с бившия областен председател на БСП - Стара Загора.

От политиката до театралната сцена – историята на Васил Самарски във видеото -  http://www.vbox7.com/play:92d8cfeafb

9 май 2018

В Часът на Милен Цветков: Къде е общото между политиката и изкуството?

БНР: Казанлъшки социалист стана грузински княз

БНР: Казанлъшки социалист стана грузински княз

Интервю на Зорница Семерджиева в Радио Стара Загора: ТУК

След цели 25 години изяви на политическата сцена и нито една на театралната, казанлъшкият социалист, бивш председател на Общинския съвет в Града на розите, екс областен лидер на столетницата и някогашен кандидат за кмет от левицата  Васил Самарски, се върна обратно към своята любов Мелпомена.
Основателят на драматичния театър в Казанлък „Любомир Кабакчиев“ в Казанлък и негов дългогодишен директор се превъплъти в образа на грузинския княз Вано Пантиашвили.

Ролята му е не само завръщане към театъра, но и дебют на руска сцена в постановката „Ханума“ на Авксентий Цагарели. Въпреки първоначалния отказ да се ангажира с ролята в крайна сметка Васил Самарски не устоял изкушението да играе под режисурата на Олег Ринге и приел. „Нещо се събуди в мен, призна в интервю за радио Стара Загора социалистът, който е завършил Театралното училище за сценични и екранни изкуства в Пловдив.

Какво е усещането да играе на сцената на най-голямата зрителна зала ,на близо 800-хилядния руски град Толиати, би ли изоставил политиката, за да се върне към театъра и в роли на българска сцена, може да чуете в интервюто на Зорница Семерджиева с Васил Самарски в прикачения звуков файл: http://bnr.bg/starazagora/post/100966969/kazanlashki-socialist-stana-gruzinski-knaz

Васил Самарски е харизматичен актьор

Васил Самарски е харизматичен актьор

"Не издържах на изкушението  - покана за главна роля  на театралната сцена и то на руската театрална сцена. Когато родината на Станиславски, на Чехов, както и  последователите им,  те канят в театъра няма как да откажеш.", подчерта Васил Самарски в студиото на ТВ Стара Загора. Политикът, завършил професионално сценично училище и създал казанлъшкия професионален  театър, игра през м. април в Толияти грузински княз в пиесата на Авксентий Цагарели - "Ханума". Режисьор е Олег Ринге, който кани  в нея и народната артистка на Руската федерация проф. Наталия Дроздова. Самарски гостува в тв-студиото заедно с руския актьор Евгений Быков, който е  на кратка служебна визита  в България тази седмица. 

"Аз отдавна познавам г-н Самарски, още когато беше директор на Театъра в Казанлък, познавам го и като професионален политик, но никога не съм си представял, че ще играя на сцената с него.  Той е харизматичен актьор, разбира много добре нашия хумор и мисля, че прекрасно разбира и чувства  руската театрална школа.", каза Быков. Гледайте интересния тв-разговор: ТУК

Васил Самарски е харизматичен актьорВасил Самарски е харизматичен актьор
<< 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 >>