Старите къщи на Казанлък ще станат част от тематична публична изложба

Старите къщи на Казанлък ще станат част от тематична публична изложба

Старите къщи на Казанлък ще станат част от тематична публична изложба. Това обявиха от казанлъшкото Читалище „Искра - 1860“, което спечели финансиране в размер на 3 525 лева за своя проект „Старите къщи на Казанлък - част от архитектурното богатство на Долината”.

Предстои старите казанлъшки къщи да бъдат заснети, а кадрите да послужат за тематичната публична изложба. В рамките на Фестивала на розата фотографските пана ще бъдат експонирани заедно с творби на младите казанлъшки художници от „Синьо”, изобразяващи старите казанлъшки постройки.

Проектът е един от 22-та на различни граждански организации от България, които получават финансова подкрепа за реализацията си в третото издание на най- голямата - социално отговорна инициатива на  голяма  търговска верига, която има свой магазин в Казанлък. В изпълнението му се включва и читалищната школа по изобразително изкуство „Синьо”, с ръководител Мариела Попова.

Печелившите проекти, сред които и този на Читалище „Искра“,  бяха представени и наградени на официална церемония със специалното участие на Томислав Дончев, вицепремиер и председател на Съвет за развитие на гражданското общество към Министерски съвет. /Дарик

6.12.2019

Коленича пред таланта на Стефан Данаилов

Коленича пред таланта на Стефан Данаилов

Бурни аплодисменти за последната ти житейска роля тук на земята, Професоре!

Лек и светъл път към вечността!

Коленича пред таланта ти и се уча от вярата ти!

Благодаря ти за житейските уроци!

Поклон!


Васил Самарски

27 ноември 2019

Стартира новото предаване на БСТВ с продуцент Васил Самарски

Стартира новото предаване на БСТВ с  продуцент Васил Самарски

С идеята за гласност на проблемите по места стартира новото предаване на БСТВ с продуцент и водещ Васил Самарски - "Местно време в българските общини". Първото издание на новия тв формат е на 15 юли.

"Целта е да открехнем завесите за проблемите. Една голяма част  от общините се управлява от кметове на ГЕРБ. Сблъскваме се със страха на хората, кметовете са като пощенски кутии на управляващите, едни и същи фирми печелят обществените поръчки пореден мандат по места", каза Самарски  в предаването "В обектива" с водещ  Валерия Касиян. Той съобщи, че работят вече 5 екипа, които снимат от  края на м. май и първите  проблеми на  5 общини, които зрителите на БСТВ ще видят са Бургас, Ямбол, Казанлък, Габрово и Дряново.

Всяка събота в 17 часа Васил Самарски ще прави анализ и обзор от видяното през седмицата. Още във видеото - https://bstv.bg/news/v-obektiva-s-valeriia-kasiian-12-07-2019-gost-e-vasil-samarski-produtsent-na-mestno-vreme-po-bstv

Във Фейсбук: Местно време в българските общини

 
12.07.2019

<< 1  2  3  4  5  6  7  8 >>