160-тата си годишнина Читалище "Искра" ще чества с концерт на 2 ноември

160-тата си годишнина Читалище

С концерт под надслов „160 години искри в Долината”, Читалище "Искра" стартира поредица от  празнични прояви за отбелязване на годишнината. В програмата са включени всички  състави и школи на културната институция.
В новия творческия сезон читалищното ръководство утвърди представяне на исторически книги за "Искра", театрални спектакли, изложби и още много изненади за казанлъчани, които ще са под знака на 160-ия рожден ден.
Извънредното положение в страната и невъзможността читалищните структури да работят нормално, станаха причина Настоятелството на НЧ „Искра-1860” да промени датите на провеждане и мащаба на  празничните прояви.
Събитията за 160-та годишнина ще се провеждат при спазване на всички противоепидемиологични мерки. 

6-ти октомври 2020

 

Триумфът на Нинова - спечели безапелационно прекия избор за председател на БСП с над 80% подкрепа

Триумфът на Нинова - спечели безапелационно прекия избор за председател на БСП с над 80% подкрепа

Тя проправи пътя на нещо ново по време на световна пандемия и при жестока вътрешна и външна опозиция и съпротива


"Нинова извървя тежкия път на историческа промяна, с която наложи най-демократичния избор, в който участваха всички членове на БСП.
В света няма по-модерна форма, която въведоха българските социалисти, като се наредиха до испанските, германските, френските и английските партии.
Провеждането му беше адски трудно, защото Нинова проправи пътя на нещо ново по време на световна пандемия и при жестока вътрешна и външна опозиция и съпротива. Намесата отвън дойде от други партии, които заедно с вътрешната опозиция направиха многобройни опити да бламират прекия вот. На моменти вътрешната опозиция беше много по- ожесточена от външната и действа с опити за саботажи, ирационално и във вреда на БСП.
Нинова стоически отстоя като нито се предаде, нито се продаде като, устоя на атаките както на свои, така и на чужди. Лидерът на социалистите преведе партията през кризата, консолидира я и ѝ даде посока.
Този избор беше наблюдаван и очакван от всички политически играчи в България. Нинова нагледно показа, че както променя партията си, така може да промени и модела на управление в България", посочват още от екипа на Корнелия Нинова.

12.09.2020

89,3 FM – страхът на слабите, приятел на честните

89,3 FM – страхът на слабите, приятел на честните

Часът 18:00, датата 21, месецът декември, годината 1992.

 

По казанлъшките радиоточки прозвучава първият сигнал на радио „Вис виталис” – „Коя е тази в бяла премяна, която слиза от Тюлбето”.

Абонати около 20 хиляди. Първото свободно радио тръгна за радост на хората, вярващи в промяната, за ужас на управляващите и конкуренция на Общинското радио и Телерадиоком.

И се занизаха годините. През 1997 година радиото стана ефирно. През 2007 година се включи и телевизията „Пресс ТВ”. През 2012 година тръгна сайтът „presstv.bg” и се създаде Медийна група „Вис виталис”.

Днес радио „Вис виталис – 89,3 FM” навършва 27 години. Ден за спомени и ден за нескрита гордост. През 2020 година ще изненадаме казанлъчани и България с ежедневната история на региона по дни и години – огромен труд на програмния директор на радиото Мария Рашкова, който ще оставим за бъдните поколения на специална платформа с търсачка.

И в тази история самозабравилите се днес ще разберат, че са нищожна частица от голямото вчера и още по-голямото утре на казанлъчани. Но това догодина.

Днес ми се иска да припомня, че тръгнахме с надежда и ентусиазъм, продължихме с увереност, а днес сме просто незаобиколима институция. За да се превърне в институция, заслугата е на стотиците работили и работещи в радиото и медийната група.

Интересни години извървя „Вис виталис“ – властта се опитваше да ни закрива, но ставахме по-уверени; „мутрите” се опитаха да ни отнемат медията, но ставахме по-смели; кметове се опитваха и се опитват да ни купят мълчанието, но ставахме по-агресивни; прокурор се опита да ни натрие носа с повдигнато обвинение, но станахме по-единни; големият бизнес се опитва да ни запушва устата, но ставаме по-търсещи. Единствените, които ни „манипулират” са нашите слушатели, зрители и читатели, пред тяхното желание винаги сме се огъвали и сме тръгвали с тях и ще продължим така, докато ни вярват и ни следват. Големите ни приятели са нашите рекламодатели и ще останат такива.

Радио „Вис виталис” е създадено в навечерието на Рождество и ден след Игнажден. В името му е заложен успехът и силата за живот, а в дните на създаването му е заложена духовната космическа сила на Твореца. Ние сме всеки ден с Вас, наши слушатели, читатели и зрители, и ще продължим да Ви споделяме истината и да звучим така, както звучи Животът.

От „Вис виталис“ се страхуват само слабите, а го мразят мошениците.

Успехът му е гарантиран докато честните сме повече!

Честит празник наши слушатели, зрители и читатели!

Благословени да бъдат хората работещи в медийната група днес!

Желая Ви Весели празници и преломна 2020 година с Медийна група „Вис виталис”!

Васил Самарски – инициатор за създаването на радио „Вис виталис” и пряк участник в стартирането му преди 27 години.

 

21.12.2019

<< 1  2  3  4  5  6  7 >>