БСП пита кмета на Казанлък

БСП пита кмета на Казанлък

За зелените площи, за продажба на имоти и за полагане на оптичен кабел

Разполага ли Община Казанлък с публичен регистър на озеленените площи, на дълготрайните декоративни дървета и на дърветата с историческо значение, този въпрос задава общинският съветник на БСП Теодора Иванова към кмета на Казанлък. На предстоящото заседание на местния парламент общинските съветници от БСП очакват отговорите на три питания от  кмета на ГЕРБ.

Председателят на Групата на левицата Пламен Караджов пита на коя дата е публикувана заповед на кмета за провеждане на търгове за продажба на земеделски земи в м. „Старите лозя” в Казанлък и с. Средногорово, насрочени за 13-ти юни т.г. Караджов очаква да му бъде предоставена извадка, от която са видни и датата и часа на публикуването  на сайта на Общинския съвет.

Общинският съветник Моника Динева иска кметът Галина Стоянова да каже реализиран ли е проекта на „БИ БИ СИ Кейбъл“ ООД за полагане на оптичен кабел и налични ли са документи за това, какъв е техният вид, номер и дата на издаване. Каква е дължината на трасето, използва ли се в момента и от кого? Има ли съставени документи, удостоверяващи изпълнението на задължението на БИ БИ СИ Кейбъл към Община Казанлък – строителни книжа, удостоверния, разрешение за ползване?

„С интерес очаквам кметския отговор дали е изпълнено задължението на „БИ БИ СИ Кейбъл“ ООД за полагане на допълнителна тръба с оптичен кабел по трасето за безвъзмездно ползване от Община Казанлък. Въпросите ми са свързани с някои от последните решения на Общинския съвет в Казанлък, взети с мнозинството на ГЕРБ.“, каза Динева.

28.06.2017

Как изведнъж се появиха толкова кандидати за Бузлуджа?

„Шокирана съм от това, което разбрах. Аман от номерата на Бойко Борисов. Първо елате си вземете Бузлуджа безвъзмездно, а сега ни обясниха, че това не може да стане“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството. Тя обясни, че много правителства подред не могат да се грижат за паметниците, включително и този на Бузлуджа, който се руши.

„Ние желаем да го вземем, за да го реставрираме и поддържаме“, заяви председателят на БСП и допълни, че от една седмица, откакто левицата е изявила това желание, са се явили много кандидати - политически лидери, политически партии, НПО-та,  юридически субекти, физически лица  По думите й изведнъж и общината в Казанлък, и областната управа на област Стара Загора са се сетили, че и те си го искат, за да започнат да го стопанисват, след като години наред са го оставили на произвола. „Това говори едно – съсредоточава се цялата  енергия, само и само да не се получи паметникът от БСП“, подчерта тя.

Корнелия Нинова благодари на министъра, че търси варианти - какво да се прави оттук 655-402-korneliia-ninovaнататък. Тя обясни, че се предлагат на БСП различни варианти на възмездно прехвърляне, които предполагат търг, на който ще се явят много кандидати, наем и редица други неща. „Това е само  начин да не се случи това, което желаем – да запазим един архитектурен паметник за България и един партиен символ за нас“, категорична бе лидерът на БСП.

Нинова заяви, че са били обсъдени  с юристи различните варианти и във вторник ще бъдат обсъдени на ИБ на БСП, за да бъде взето решение. „Нашето желание остава за прехвърляне на собственост, за да можем да се заемем сериозно, като собственици, и да имаме гаранции, че с инвестиции ще се развие проектът“, каза още тя. Председателят на левицата коментира, че има голям интерес за възстановяването на паметника, но има и други интереси, които искат да попречат. „Продължаваме тази битка. Борисов да намери начин да си изпълни обещанието“, заключи Корнелия Нинова.

 

 

БСП си връща Бузлуджа

БСП изразява готовност процедурата по безвъзмездното прехвърляне на собствеността на имота да бъде финализирана

Лидерът на БСП Корнелия Нинова изпрати писмо до премиера Бойко Борисов, в което се посочва, че с РМС № 731/30.09.2011 г. на БСП се прехвърля безвъзмездно правото на собственост върху Дом-паметник комплекс връх „Бузлуджа”.

В писмото се казва, че БСП изразява готовност процедурата по безвъзмездното прехвърляне на собствеността на имота да бъде финализирана с подписване на договор.

 

<< 7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17 >>