Корнелия Нинова ще посети Стара Загора в петък

Корнелия Нинова ще посети Стара Загора в петък

На 28 юли, петък, председателят на БСП Корнелия Нинова ще бъде в Стара Загора за началото на тържествата, посветени на 126-тата годишнина на организираното социалистическо движение в България. Социалисти от цялата страна се събират на 28 и 29 юли, петък и събота, под връх Бузлуджа, за да отбележат датата. Събитията в м. "Историческа поляна" под върха се откриват в 10.00 часа в петък, когато млади художници ще рисуват Дом-паметника Бузлуджа като част от инициативата „Бузлуджа е на България“.

В Стара Загора честванията започват в 12 часа в петък, когато Корнелия Нинова,  водачът на листата на „БСП за България“ в областта Драгомир Стойнев, членове и симпатизанти на левицата ще поднесат венци на мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“. Пред фигурите на опълченците почит ще отдадат и народни представители от ПГ „БСП за България“, гости от Националния съвет на партията, областни  и общински председатели на БСП.


В 13.00 часа програмата продължава в къщата музей „Гео Милев”, където ще бъде връчена наградата на Националния съвет на БСП за политическа журналистика и публицистика "Георги Кирков-Майстора". Лидерът на БСП ще поздрави участниците в конкурса и творците и интелектуалците от Стара Загора.   


В 14.30 часа Корнелия Нинова ще се срещне с членовете на общинската организация на БСП – Стара Загора в Регионална библиотека „Захарий Княжески”.  По време на срещата ще бъде прожектиран филмът на Тома Томов „Векът на Виктор Шемтов“.

В събота, от 10 часа в парк „Артилерийски” в Стара Загора е турнирът по баскетбол за купа „Бузлуджа”.

Спортни събития, посветени на празника, са предвидени и в град  Казанлък. В 16 часа колоездачи ще мерят сили от града до връх Шипка във велотурнира за „Купа Бузлуджа 2017 г."

Награждаването им е в 18 часа на върха, когато социалистите ще изкачат стъпалата до знаменателния връх Шипка. 

Турнирите по тенис и футбол са от 17.00 часа в петък в хотел „Шампион“ – Казанлък.


В събота в 10.30 часа започва традиционният събор на левицата Бузлуджа 2017 г. на Историческата поляна. 

Хората очакват БСП да спре хаоса в държавата

Хората очакват БСП да спре хаоса в държавата

„От Медово ме изпратиха с мед, но темите на срещите ми днес там и в Братя Даскалови не бяха "по мед", това написа във Фейсбук зам.-председателят на ПГ „БСП за България” Драгомир Стойнев. „Ние сме в БСП, заради вас, заради инициативността ви и вярата, която имаме във вашите действия и  подкрепа”, изразиха възхищението си  медовци  на Стойнев. В срещите участваха председателят на общинския съвет на БСП-Братя Даскалови  Веселин Калчев и общинският съветник Таньо Стоянов.

Въпросите, поставени в приемната на депутата бяха корупцията, която прави малцина богати, а народа тъне в мизерия, обезлюдяването, липсата на здравеопазване и аптеки в малките населени места, ниските пенсии, опасността от отпадането на прослуженото време, което ще sn_01_Mдоведе до    намаляване на доходите на хората. „Позицията на БСП е против отпадането на класа за прослужено време. Ние ще продължим да настояваме и за  стимулиране заплатите на  младите специалисти”, каза Стойнев. Той поздрави кметът на Медово Станка Стоянова за дейността й и жителите за дружните усилия, вложени в общите цели, въпреки финансовите затруднения. Хората в община Братя Даскалови са на мнение, че към тях има несправедливо отношение относно транспортното  осигуряване. Като изключени от държавата и общината се чувстват жителите на селата Найденово, Кольо Мариново, Славянин, Горно и Долно ново село, заради липсата на транспорт. Те се молят за елементарна грижа, за да имат автобусен превоз  поне два - три дни в седмицата, някой да окоси тревите в центъра на населените места, да укрепи дигите,  да асфалтира пътната мрежа и т.н.

„Хората виждат пълния хаос в държавата и искат от нас да го спрем, да пречим да расте, искат промяна, нищо, че няма и половин година от изборите... Това, че сме опозиция не ни извинява и ако не действаме ще усетим и жилото им.”, каза още  Стойнев.

18 юли 2017

Хората очакват БСП да спре хаоса в държавата Хората очакват БСП да спре хаоса в държавата

Георги Гьоков, БСП: Наесен ще бъде внесен законопроект за арендните отношения

Георги Гьоков, БСП: Наесен ще бъде внесен законопроект за арендните отношения

В Чирпан хората не искат земята да се продава на чужденци

Хората от чирпанско  искат достъпно здравеопазване  и справедлива пенсионна реформа, обобщи зам.-председателят на социалната комисия в 44 НС Георги Гьоков въпросите след приемните, които проведе в община Чирпан. В нея се включиха и  председателят на Общински съвет-Чирпан Даниела Драгийска и общинският съветник на левицата Гено Генов. Десетки споделиха своите проблеми и се оплакаха от липсата на държавни мерки за справяне с демографската катастрофа.

„Как ще се реши проблема, когато младите дават 200 лв. при зъболекар, не ги осигуряват работодателите, а и заплатите са ниски”, коментираха наболелите проблеми дошлите в приемната. Те заръчаха на Гьоков  парламентът да гласува закони, които да насърчават  поминък в селата, младите да не  напускат страната, за да търсят работа зад граница. sn_02Ch„Субсидиите да се насочат към трайните насаждения и поливните инсталации, както и промяна в арендните отношения, това е предложението на БСП”, подчерта Гьоков по темата селско стопанство и сподели, че наесен ще бъде внесен законопроект, уреждащ арендните отношения, който подготвят със Светла Бъчварова.

„Трябва да има механизъм, по който да защитим безразборната продажба на земя, например да се определи минимална продажна цена и тя да не отива в ръцете на чужденци”, препоръчаха строго жителите на с. Рупките. Те изразиха своето недоволство от неизпълнените предизборни обещания наsn_03Ch Обединените патриоти за 300лв. минимална пенсия. Хората благодариха на депутата, че защитава техните права и се надяват отново да бъде поставен въпроса с преизчисляването на пенсиите. Гьоков е подготвил редица парламентарни питания и инициативи, свързани с  дългогодишните проблеми на жителите.

18 юли 2017

<< 7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17 >>