Георги Гьоков, БСП: Наесен ще бъде внесен законопроект за арендните отношения

Георги Гьоков, БСП: Наесен ще бъде внесен законопроект за арендните отношения

В Чирпан хората не искат земята да се продава на чужденци

Хората от чирпанско  искат достъпно здравеопазване  и справедлива пенсионна реформа, обобщи зам.-председателят на социалната комисия в 44 НС Георги Гьоков въпросите след приемните, които проведе в община Чирпан. В нея се включиха и  председателят на Общински съвет-Чирпан Даниела Драгийска и общинският съветник на левицата Гено Генов. Десетки споделиха своите проблеми и се оплакаха от липсата на държавни мерки за справяне с демографската катастрофа.

„Как ще се реши проблема, когато младите дават 200 лв. при зъболекар, не ги осигуряват работодателите, а и заплатите са ниски”, коментираха наболелите проблеми дошлите в приемната. Те заръчаха на Гьоков  парламентът да гласува закони, които да насърчават  поминък в селата, младите да не  напускат страната, за да търсят работа зад граница. sn_02Ch„Субсидиите да се насочат към трайните насаждения и поливните инсталации, както и промяна в арендните отношения, това е предложението на БСП”, подчерта Гьоков по темата селско стопанство и сподели, че наесен ще бъде внесен законопроект, уреждащ арендните отношения, който подготвят със Светла Бъчварова.

„Трябва да има механизъм, по който да защитим безразборната продажба на земя, например да се определи минимална продажна цена и тя да не отива в ръцете на чужденци”, препоръчаха строго жителите на с. Рупките. Те изразиха своето недоволство от неизпълнените предизборни обещания наsn_03Ch Обединените патриоти за 300лв. минимална пенсия. Хората благодариха на депутата, че защитава техните права и се надяват отново да бъде поставен въпроса с преизчисляването на пенсиите. Гьоков е подготвил редица парламентарни питания и инициативи, свързани с  дългогодишните проблеми на жителите.

18 юли 2017

Нинова към Симеонов: Искаме Бузлуджа, за да я спасим от разруха, а Вие – за да разположите предаватели на телевизията си

Нинова към Симеонов: Искаме Бузлуджа, за да я спасим от разруха, а Вие – за да разположите предаватели на телевизията си

Драги ми Валери, бедни ми Симеонов, прочетох прочувственото Ви обръщение към мен. Ако бяхте спрели до "бедна ми Козета", т.е. до мен, щях да го подмина без внимание. Но когато ругаете "обкръжението ми от млади депутати" и моята партия, няма как да не коментирам някои факти. Казвате "в живота си винаги съм служил на собствената си съвест". Колко съвести имате? Аз познавам няколко. Сегашната, с която ругаете БСП. Друга, с която веднага след изборите дотърчахте в кабинета ми в парламента, за да ме убеждавате да направим тройна коалиция с ГЕРБ и вас. Тогава Ви отговорих - служа на принципи и правила и предложението Ви не се вписва в моята представа за тях. Трета, с която за втори път дойдохте леко изнервен в кабинета ми, да не би БСП и ГЕРБ да направим коалиция и Вие да изпаднете от властта. Отговорих Ви по същия начин - за принципите в политиката. Много съвести имате, драги ми Валери. И в различен момент вадите различната. Казвате, че с "обкръжението ми от млади депутати сме ударили дъното".

Чета някакви изследвания тези дни. Даже от агенции, на които не сме любимци. Казват, че БСП има 20% - 21% подкрепа в момента. Ако това е дъното, дали има нещо под него, клети ми Симеонов? Сигурно има, защото същите агенции определят подкрепата за вас на 6-7%. Копайте - нагоре. И когато се засечем, ще поговорим пак. Казвате, че постъпваме подло, защото искаме да спасим едно историческо място от разруха. Но изказвайки се за него, споменавате една телевизия. Чух, че го искате, за да разположите там предавателите си. Само че това е великият връх Хаджи Димитър, а не "великата стена" на българо - турската граница. Казвате, че не правите това, което Ви нареди премиерът. Очевидно обаче, той прави това, което му наредите Вие. Накрая ми остава една горчилка от тъжната политическа действителност у нас. Гласуваш за едно, а идва друго. Гласуваш за Борисов, управлява те Валери Симеонов. Гласуваш за 300 лв. минимална пенсия, получаваш 180 лв. Но вярвам, че това ще се промени. И свързвам тази вяра с БСП.

 

 

14.07.2017 г.

Тунел под Шипка скоро няма да има


Тунел под Шипка скоро няма да има


Изграждането има огромно значение както за областите Стара Загора и Габрово, така и национално и европейско  значение

"Тунел под Шипка скоро няма да има". Това стана ясно от отговора на министъра на регионалното развитие и благоустройството на въпрос, зададен от народния представител от "БСП за България" Донка Симеонова. „Проектът за тунела под връх Шипка от години е приоритет в предизборните програми на партия ГЕРБ и на първите две правителства на г-н Борисов, които напразно търсеха средства за реализирането му", каза още тя. Симеонова припомни, че миналата година в медиите са се появили публикации, че през лятото на 2017г. тунелът ще бъде готов.

"Днес проектът е отново приоритет на третото правителство на г-н Борисов”, каза  Симеонова  и попита: "На какъв етап е изграждането на тунела, какви са сроковете за неговото приключване и какви са източниците на финансиране?”. Тя уточни, че това са въпросите, задавани многократно от гражданите на старозагорски регион по време на срещите, тъй като изграждането има огромно значение както за областите Стара Загора и Габрово, така и национално и европейско  значение.
Министър Николай Нанков обясни, че обходът ще бъде завършен 2018г., догодина ще започне тепърва възлагане на строителството. 
"Ако през септември 2016г. отговорът на вицепремиера Дончев сочи изработване на идеен проект, днес министър Нанков обяви отново, че се работи по идеен проект и в рамките на пълен мандат ще бъде реализирано пътното съоръжение", коментира народният представител. „Тунелът под връх Шипка да не остане само една ПР-акция”, предупреди Донка Симеонова и обеща да следи развитието на проекта – мечта на хиляди българи.

14 юли 2017

<< 6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16 >>