БСП се готви за националния събор на Бузлуджа

БСП се готви за националния събор  на Бузлуджа

БСП се готви за националния събор  „Бузлуджа 2017”, стана ясно от съвещанието на областния лидер на БСП-Стара Загора Румяна Динева с общинските партийни председатели и депутатите Драгомир Стойнев, Георги Гьоков и Донка Симеонова.

На 29 юли социалисти и симпатизанти ще се съберат в м. „Историческа поляна”, за да честват 126 години от организираното социалистическо движение в България и провеждането на Бузлуджанския конгрес.

Председателите  обсъдиха транспортното обезпечаване  и програмата със събития, която стартира  на 28 юли от Стара Загора - домакин на проявите, в които се очаква да се включи председателят  на НС на БСП Корнелия Нинова. За втора поредна година ще се проведе колоездачно състезание за купа „Бузлуджа 2017“, която ще бъде връчена пред Паметника на свободата на  връх Шипка.

Съвещанието обсъди и организационни въпроси, свързани с  прегледа на структурите,  анализа на състоянието им, както и изготвяне на график за съвместните приемни на народните представители с общинските съветници по места. „По-голяма част от проблемите, поставяни от хората имат местен характер. Всяка седмица ще се срещаме с гражданите, ще се запознаваме с  проблемите на населените места и ще търсим решенията им”, завърши заседанието Румяна Динева.

 

БСП пита кмета на Казанлък

БСП пита кмета на Казанлък

За зелените площи, за продажба на имоти и за полагане на оптичен кабел

Разполага ли Община Казанлък с публичен регистър на озеленените площи, на дълготрайните декоративни дървета и на дърветата с историческо значение, този въпрос задава общинският съветник на БСП Теодора Иванова към кмета на Казанлък. На предстоящото заседание на местния парламент общинските съветници от БСП очакват отговорите на три питания от  кмета на ГЕРБ.

Председателят на Групата на левицата Пламен Караджов пита на коя дата е публикувана заповед на кмета за провеждане на търгове за продажба на земеделски земи в м. „Старите лозя” в Казанлък и с. Средногорово, насрочени за 13-ти юни т.г. Караджов очаква да му бъде предоставена извадка, от която са видни и датата и часа на публикуването  на сайта на Общинския съвет.

Общинският съветник Моника Динева иска кметът Галина Стоянова да каже реализиран ли е проекта на „БИ БИ СИ Кейбъл“ ООД за полагане на оптичен кабел и налични ли са документи за това, какъв е техният вид, номер и дата на издаване. Каква е дължината на трасето, използва ли се в момента и от кого? Има ли съставени документи, удостоверяващи изпълнението на задължението на БИ БИ СИ Кейбъл към Община Казанлък – строителни книжа, удостоверния, разрешение за ползване?

„С интерес очаквам кметския отговор дали е изпълнено задължението на „БИ БИ СИ Кейбъл“ ООД за полагане на допълнителна тръба с оптичен кабел по трасето за безвъзмездно ползване от Община Казанлък. Въпросите ми са свързани с някои от последните решения на Общинския съвет в Казанлък, взети с мнозинството на ГЕРБ.“, каза Динева.

28.06.2017

Как изведнъж се появиха толкова кандидати за Бузлуджа?

„Шокирана съм от това, което разбрах. Аман от номерата на Бойко Борисов. Първо елате си вземете Бузлуджа безвъзмездно, а сега ни обясниха, че това не може да стане“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството. Тя обясни, че много правителства подред не могат да се грижат за паметниците, включително и този на Бузлуджа, който се руши.

„Ние желаем да го вземем, за да го реставрираме и поддържаме“, заяви председателят на БСП и допълни, че от една седмица, откакто левицата е изявила това желание, са се явили много кандидати - политически лидери, политически партии, НПО-та,  юридически субекти, физически лица  По думите й изведнъж и общината в Казанлък, и областната управа на област Стара Загора са се сетили, че и те си го искат, за да започнат да го стопанисват, след като години наред са го оставили на произвола. „Това говори едно – съсредоточава се цялата  енергия, само и само да не се получи паметникът от БСП“, подчерта тя.

Корнелия Нинова благодари на министъра, че търси варианти - какво да се прави оттук 655-402-korneliia-ninovaнататък. Тя обясни, че се предлагат на БСП различни варианти на възмездно прехвърляне, които предполагат търг, на който ще се явят много кандидати, наем и редица други неща. „Това е само  начин да не се случи това, което желаем – да запазим един архитектурен паметник за България и един партиен символ за нас“, категорична бе лидерът на БСП.

Нинова заяви, че са били обсъдени  с юристи различните варианти и във вторник ще бъдат обсъдени на ИБ на БСП, за да бъде взето решение. „Нашето желание остава за прехвърляне на собственост, за да можем да се заемем сериозно, като собственици, и да имаме гаранции, че с инвестиции ще се развие проектът“, каза още тя. Председателят на левицата коментира, че има голям интерес за възстановяването на паметника, но има и други интереси, които искат да попречат. „Продължаваме тази битка. Борисов да намери начин да си изпълни обещанието“, заключи Корнелия Нинова.

 

 

<< 6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16 >>