Програма на Националния събор "Бузлуджа 2017"

Програма на Националния събор

28 юли, петък

под вр. Бузлуджа

10.00 ч.  – Местността „Историческа поляна” – млади художници ще рисуват Дом-паметника, инициатива  „Моята Бузлуджа”

в Стара Загора

12.00 ч. - Полагане на венци на Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора”

13.00 ч. - Връчване на наградата на НС на БСП за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков - Майстора” – къща музей на „Гео Милев”, Стара Загора

14.30 ч. - Среща на актива на общинската организация на БСП – Стара Загора с председателя на НС на БСП Корнелия Нинова и депутати от  ПГ на „БСП за България”. Прожекция на филм  „Векът на Виктор Шемтов”, автор Тома Томов. – Регионална библиотека „Захари Княжески”, Стара Загора

в Казанлък

16.00 ч. - Старт на колоездачно състезание за Купа „Бузлуджа 2017 г.” – от спортния комплекс „Шампион” в гр.Казанлък (на север от стадиона в Казанлък)

17.00 ч. - Откриване на турнири по футбол и тенис за Купа ”Бузлуджа 2017”,  спортен комплекс „Шампион”,  гр.Казанлък

на вр. Шипка

18.00 ч. - Връчване на награди на победителите в колоездачното състезание и поднасяне на венци и цветя на Паметника на свободата на връх Шипка. 

29 юли, събота

в Стара Загора

10.00 ч. - Начало на турнир по баскетбол за Купа „Бузлуджа 2017” – Стара Загора, парк „Артилерийски”

на м. „Историческа поляна”19748821_210477476143845_9212976315872664213_n

10.30 ч. - Начало на Националния събор „Бузлуджа 2017”,  Историческа поляна

11.00 ч. - Поднасяне на венци и цветя на барелефа „Основоположници на социалистическото движение”, на Паметника на Хаджи Димитър и на Паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.

11.30 ч. - Начало на политическия митинг

12.15 ч.  - Начало на художествената програма

в Казанлък

15.00 ч.  - Връчване на наградите на победителите в турнирите по тенис и футбол,  спортен комплекс  „Шампион”,  гр.Казанлък

в Стара Загора

16.00 ч. - Връчване на наградите на победителите в баскетболния турнир – Стара Загора, парк „Артилерийски”

Корнелия Нинова ще посети Стара Загора в петък

Корнелия Нинова ще посети Стара Загора в петък

На 28 юли, петък, председателят на БСП Корнелия Нинова ще бъде в Стара Загора за началото на тържествата, посветени на 126-тата годишнина на организираното социалистическо движение в България. Социалисти от цялата страна се събират на 28 и 29 юли, петък и събота, под връх Бузлуджа, за да отбележат датата. Събитията в м. "Историческа поляна" под върха се откриват в 10.00 часа в петък, когато млади художници ще рисуват Дом-паметника Бузлуджа като част от инициативата „Бузлуджа е на България“.

В Стара Загора честванията започват в 12 часа в петък, когато Корнелия Нинова,  водачът на листата на „БСП за България“ в областта Драгомир Стойнев, членове и симпатизанти на левицата ще поднесат венци на мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“. Пред фигурите на опълченците почит ще отдадат и народни представители от ПГ „БСП за България“, гости от Националния съвет на партията, областни  и общински председатели на БСП.


В 13.00 часа програмата продължава в къщата музей „Гео Милев”, където ще бъде връчена наградата на Националния съвет на БСП за политическа журналистика и публицистика "Георги Кирков-Майстора". Лидерът на БСП ще поздрави участниците в конкурса и творците и интелектуалците от Стара Загора.   


В 14.30 часа Корнелия Нинова ще се срещне с членовете на общинската организация на БСП – Стара Загора в Регионална библиотека „Захарий Княжески”.  По време на срещата ще бъде прожектиран филмът на Тома Томов „Векът на Виктор Шемтов“.

В събота, от 10 часа в парк „Артилерийски” в Стара Загора е турнирът по баскетбол за купа „Бузлуджа”.

Спортни събития, посветени на празника, са предвидени и в град  Казанлък. В 16 часа колоездачи ще мерят сили от града до връх Шипка във велотурнира за „Купа Бузлуджа 2017 г."

Награждаването им е в 18 часа на върха, когато социалистите ще изкачат стъпалата до знаменателния връх Шипка. 

Турнирите по тенис и футбол са от 17.00 часа в петък в хотел „Шампион“ – Казанлък.


В събота в 10.30 часа започва традиционният събор на левицата Бузлуджа 2017 г. на Историческата поляна. 

Хората очакват БСП да спре хаоса в държавата

Хората очакват БСП да спре хаоса в държавата

„От Медово ме изпратиха с мед, но темите на срещите ми днес там и в Братя Даскалови не бяха "по мед", това написа във Фейсбук зам.-председателят на ПГ „БСП за България” Драгомир Стойнев. „Ние сме в БСП, заради вас, заради инициативността ви и вярата, която имаме във вашите действия и  подкрепа”, изразиха възхищението си  медовци  на Стойнев. В срещите участваха председателят на общинския съвет на БСП-Братя Даскалови  Веселин Калчев и общинският съветник Таньо Стоянов.

Въпросите, поставени в приемната на депутата бяха корупцията, която прави малцина богати, а народа тъне в мизерия, обезлюдяването, липсата на здравеопазване и аптеки в малките населени места, ниските пенсии, опасността от отпадането на прослуженото време, което ще sn_01_Mдоведе до    намаляване на доходите на хората. „Позицията на БСП е против отпадането на класа за прослужено време. Ние ще продължим да настояваме и за  стимулиране заплатите на  младите специалисти”, каза Стойнев. Той поздрави кметът на Медово Станка Стоянова за дейността й и жителите за дружните усилия, вложени в общите цели, въпреки финансовите затруднения. Хората в община Братя Даскалови са на мнение, че към тях има несправедливо отношение относно транспортното  осигуряване. Като изключени от държавата и общината се чувстват жителите на селата Найденово, Кольо Мариново, Славянин, Горно и Долно ново село, заради липсата на транспорт. Те се молят за елементарна грижа, за да имат автобусен превоз  поне два - три дни в седмицата, някой да окоси тревите в центъра на населените места, да укрепи дигите,  да асфалтира пътната мрежа и т.н.

„Хората виждат пълния хаос в държавата и искат от нас да го спрем, да пречим да расте, искат промяна, нищо, че няма и половин година от изборите... Това, че сме опозиция не ни извинява и ако не действаме ще усетим и жилото им.”, каза още  Стойнев.

18 юли 2017

Хората очакват БСП да спре хаоса в държавата Хората очакват БСП да спре хаоса в държавата
<< 5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15 >>